Käväisimme Mortin kanssa Rovaniemen kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Lauantaina sää oli suosinut kuulemma sen verran, että keli oli ollut t-paitakeliä, mutta annas kun sunnuntaina on ysiryhmä, sataa vettä kaatamalla.. :D No, onneksi ei pahemmin kastuttu vaikka autossa oli kassitolkulla vaihtovaatetta. Näyttelyteltta on hyvä keksintö :)!

Noh, tuloksiin! Perhosten tuomarina toimi Marja Kosonen Suomesta. Mortti oli upeasti ensimmäisessä valioluokan näyttelyssään erinomaisella laatuarvostelulla PU1, CACIB ja lopuksi vielä ROP! VSP oli meidän Gizmon täti, Sinceres Gold Glamour. Kiitos kaunis tuomarille!

Muut peehot olivat Kettukoulussa päivähoidossa sillä aikaa, kun me Mortin kanssa olimme näyttelyssä :) Hansukin näki sisaruksiaan ja toista perhettään eli Piaa ja Karia plus muita koiria pitkästä aikaa, ja Määkylä (eli Maggie) oli onnessaan päästessään taas pentuja paimentamaan :) Gizmo oli keskittynyt hoitokeikan ajan lähinnä kerjäämiseen ja Jessican, tuon palloja rakastavan pikkukaunokaisen, viihdyttämiseen.
Mortsakin oli onnellinen päästyään taas reissaamaan ja kyläilemään. Näyttelyä edeltävänä iltana pakatessani ja touhutessani Mortti asettui kassien viereen makaamaan, piti visusti huolen että pääsi meidän kanssa sänkyyn nukkumaan eikä näyttelypäivän aamuna päästänyt meitä silmistään muuta kuin suihkussakäynnin ajaksi.. Siinä on koira, joka rakastaa näyttelyreissuja- toki myös muita matkoja, mutta aivan erityisesti se tuntuu tykkäävän näyttelyistä, kun lähdemme yhdessä tekemään ja näkemään :) Pikkuinen kulta, niin mahdottoman reipas ja upea kaveri, minne ikinä sitten mennäänkin Mahtavasti samoja luonteenpiirteitä näkyy Mortin pojassa Hanskissa, eikä Hanskin emä Maricakaan mikään arkalassi ole- päinvastoin! Maricahan oli viime elokuussa mukanamme etelässä näyttelyreissulla ekaa kertaa elämässään 2,5 vuoden iässä, ja reissunaisen luonnehan sieltä myös paljastui :) Juuri näin sen pitääkin mennä.

Juhannuskin on kovaa vauhtia tulossa, ja olemmekin tänä vuonna ihan kotosalla, käymme tosin taas Kettukoulun suunnalla kylästelemässä joku päivä. Luvassa siis rentoutumista, ulkoilua ja sapuskaa hyvässä seurassa- jospa sitä saisi aikaiseksi ostettua uuden usb-piuhan entisen rikkimenneen tilalle, niin voisi pitkästä aikaa laulattaa kameraakin. :)


Oikein hyvää juhannusta vaan kaikille, nauttikaa Suomen kesästä ja muistakaa järki ilolienten ja vesistöjen kanssa!

 


Hansuvaari aloitti kasvisruokavalion takapihan voikukilla... :)) Kiitos kuvaaja-Pialle!